Skip to main content

Algemeen

Roughcovers is een kennel gelegen in Rockanje, vlak aan zee waarin onze honden dagelijks spelen en zwemmen.

Wat is ons doel?
Wat onze nestjes betreft staat de gezondheid altijd nummer 1, daarna de werkaanleg ( immers, de flatcoat is een apporteur van nature ). Bovendien moeten het honden zijn die ook op een show tenminste een zeer goed of uitmuntend kunnen behalen.
We zijn aangesloten bij de FRC (Flatcoated Retriever Club), dat wil zeggen dat onze honden allemaal voldoen aan de gestelde eisen en dat voor de nestjes die we fokken altijd toestemming wordt aangevraagd.

Hoe groeien de pups bij ons op ?
Tot ze naar hun nieuwe baasjes gaan, gezellig in de woonkamer. Als ze oud genoeg zijn leren ze ook naar buiten te gaan, om te spelen of om hun behoefte te doen….ook ’s nachts. Zo leren ze ook zindelijk te worden, wat weer makkelijk is voor hun aanstaande baasjes.

Worden de pups gesocialiseerd ?
Absoluut! Dit is van het grootste belang!
We hebben altijd veel aanloop, ook van kleine kinderen (aaien mag – oppakken niet). Onze andere honden komen ook bij de pups kijken en als de pups groot genoeg zijn om naar buiten te gaan spelen ze in de tuin. De tuin grenst aan een weggetje waar van alles voorbij komt: tractors, paarden, auto’s en fietsers, die geregeld afstappen om te kijken.

Wanneer mogen de nieuwe baasjes komen kijken ?
Als de pups vier weken oud zijn, zijn het al echte hondjes aan het worden. Vanaf die tijd staat ons huis elk weekend een middag open voor alle bezoekers. Voor die tijd houden we een ieder die voor een puppy in aanmerking komt via onze website en Facebookpagina op de hoogte over het wel en wee van het nest .

Kan men bij ons een pup uitkiezen ?
Nee. Wij kiezen uiteindelijk – na de puppytest – het hondje wat naar ons idee het best bij een bepaald gezin past.

Wanneer mogen de nieuwe eigenaren hun pup komen halen ?
Rond zeven en een halve week.
Ze zijn dan een aantal keren ontwormd en hebben hun eerste enting gehad. Ook zijn ze door de Raad van Beheer gechipt en de FRC heeft ze een puppytest afgenomen, zodat we weten welk karakter welk hondje heeft.

Menu
error: Content is protected !!