Skip to main content

Stammoeder

Onderstaande tekst is geschreven door de “stammoeder” van kennel Roughcovers: Joke de Zanger. Joke is in 2007 overleden maar Roughcovers wordt geheel in haar geest voortgezet. Joke was een begrip in de hondenwereld en zij wordt door velen gemist.

Stammoeder van Roughcovers :
INT.KAMPIOEN FTA COLTSFOOTS BARN OWL (1991 – 2005)

Zij was onze eerste flatcoated retriever, samen met een zusje en broertje de eerste leverkleurige flatcoats, die binnen de FRC geboren werden.
Haar fokker : M.P.F. Bunge ; haar vader : No Other Way Eurohof ; haar moeder : Coltsfoots Early Brach.
Ellen Hageman, eigenaresse van de vader, werd eigenaresse, ik werd mede-eigenaar, en trainde Brett.
Brett bleek ( zoals we hadden gehoopt ) over de werk-kwaliteiten te beschikken, die zij van haar ouders en grootouders had geërfd. Niets bleek te moeilijk, en het was, alsof je met haar kon praten…we waren echte soul-mates.

Vanaf het begin hadden we samen veel succes op wedstrijden ; ze behaalde tijdens haar werkzame leven :
KNJV A diploma`s ; eerste prijzen op workingtesten op B – en A niveau ; een tweede prijs dual-purpose Artemis diploma ; een vijfde prijs individual op de Int. Workingtest in Oostenrijk ; een veldwerk-kwalificatie 2ZG .

Ook was ze mooi : in Frankrijk werd ze Int. Kampioen.

Haar eerste twee nesten werden geboren onder de kennel van Ellen Hageman : YAROWL (1994 Snowmask of Wrennelsson Eurohof ; 1995 Casuarina Tungku Makota).
Haar laatste twee nesten onder onze kennelnaam : ROUGHCOVERS (1997 Almanza Master of Disaster ; 1999 Wizardwood Major Oak).
Een aantal van haar kinderen deden het op shows prima, en behaalden een of meerdere keren het CAC CACIB. Negen van haar kinderen traden wat werk betreft in haar voetsporen, en behaalden een KNJV A of Elite 1 in Scandinavie.

Toen Brett negen jaar was ging ze met pensioen : d.w.z. geen wedstrijden meer, maar wel mee op jacht. Dat heeft ze gedaan tot op de leeftijd van twaalf en een half jaar…..en zelfs toen haalde ze nog verre lopers binnen, en markeerde ze fazanten nog feilloos.

Op 4 april 2005 hebben we haar laten inslapen….haar lichaam was op. Net als haar ouders en grootmoeders stierf ze op hoge leeftijd : ze werd ruim veertien jaar.

Menu
error: Content is protected !!